Run hard. Rest easy.

Dit is de actie van David Visser
van totaal € 200 (112%)

Run hard. Rest easy.

Keniaanse toplopers trainen volgens dit principe. Zelf volg ik een trainingsmethode (Souplessemethode) die hetzelfde principe hanteert en waarbij rust net zo belanrgijk is al de inspanning. De boog kan nu eenmaal niet altijd gespannen zijn.

Helaas zijn er veel gezinnen waarvoor dit niet geldt. Die gezinnen verkeren in een soort permanente overlevingsstand. Juist die gezinnen hebben een moment van rust nodig. Door het lopen van de Dam tot Damloop wil ik geld ophalen, zodat het Leger des Heils deze gezinnen een vakantieweek in 50|50 Hotel Belmonte kan aanbieden.

Een week waarin de overlevingsstand uit kan en kan worden genoten van ontspanning en gezelligheid. Even geen overlevingsstand, maar genieten van de rust.

Het zware werk, het hardlopen van 10 Engels mijl (ongeveer 16,1 kilometer), doe ik. Van jou vraag ik een donatie. Alle beetjes helpen.

Wist je dat je giften/donaties kunt terugvragen via de belastingaangifte? De bankafschrijving is voldoende bewijs. Laat de Nederlandse Staat dus vooral meebetalen aan dit goede doel.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
07-06-2018 | 11:13 De afgelopen 2 jaar ben ik leuk opgetrokken met David bij de Dam-tot-damloop, met vorig jaar een top teamprestatie! Ik sla nu een keer over, maar geef graag deze support voor het mooie doel.
01-06-2018 | 10:17
18-05-2018 | 10:57
18-05-2018 | 10:23 Trots op onze sportieve zoon die zich inzet voor het goede doel!
17-05-2018 | 18:51
Bekijk alle

Voorthuizen Loopt - 10km

15-07-2018 | 11:29 Het was zaterdagavond om 19:15 en de temperatuur was nog hoog, rond de 28°C. Volgens mijn trainingsdata van de afgelopen weken zou ik onder de 40:00 moeten kunnen lope, dus dat was wat ik wilde proberen. Het startschot klonk en de kopgroep ging er hard vandoor. Veel lopers gingen achter de kopgroep aan, maar ik wist dat de kopgroep bestond uit Nederlands beste lopers en dat was een tempo wat ik niet bij zou kunnen houden. Ik zou mijn eigen race lopen en zolang ik  onder de 4:00 min/km liep, zou het wel goed komen met mijn doelstelling. De eerste kilometer in 3:54 min/km, de tweede in 3:54 min/km en de derde in 3:56 min/km. Dit betekende dat ik enkele seconden voorliep op mijn gestelde doel. Ik besloot wat te drinken en achteraf had ik dat mogelijk beter kunnen overslaan, wat ik kreeg steken in mijn zij en het tempo liep terug naar 4:07 min/km. Helaas lukte het me niet meer om mijn tempo te herpakken en heb ik de overige kilometer gelopen tussen de 4:10 - 4:15 min/km. Gezien de omstandigheden was ik niet ontevreden, want ik heb gegeven wat ik kon. Waarschijnlijk was het een combinatie van de temperatuur, het koele water en mogelijk het avondeten wat mij parten heeft gespeeld. Toen ik later de uitslagen zag, viel het mij op dat de toplopers ook een minuut langzamer waren, dan voorgaande  jaren, dus mag ik met een tevreden gevoel terugkijken op deze loop. Op basis van deze wedstrijd zou ik wel een nieuw PR moeten kunnen lopen bij de Dam tot Damloop. Theoretisch zou ik nu 1:07:58 moeten kunnen lopen op de 10 Engelse mijl. Maar ik heb nog ruim twee maanden om te trainen, dus hopelijk kan ik tijdens de Dam tot Damloop meer van mijn PR afsnoepen. Voor nu richt ik mijn pijlen op 1:06:00 voor deze Dam tot Damloop. Op naar Ermelo in augustus...
Lees meer